top of page

PARTTIME POET

Hoi lezer, ik ben Joos en dit is mijn website.

Ik ben Parttime Poet, dat is Engels voor deeltijd dichter. Beide bekken lekker, maar toch ga ik voor de eerste optie. 'Poet' is namelijk ook Bargoens voor 'geld' of 'buit', en parttime geld hebben past bij verschijnsel dichter. En Bargoens is een boeventaal van begin 1900, dus daar ga je al.

Ik schrijf gedichten over de seizoenen, de sleur van de grijze dagen die toch opeens voorbij kunnen zijn. Wat de zon zegt als het lente wordt. Over flirten, en dat vrijen een goor woord is. Over seks. Over je eerste liefde, en welke lessen je leert. Over je laatste liefde, en hoe het voelt als de ander huilt. Over afscheid, en nooit te vergeten hoe zij lachte. Over verbeelding en verliefdheid, en welke meer of minder echt is. 

Gedachten en gedichtjes om de dag met een lach mee door te komen. Licht verteerbare poëzie.

Joos_Juni2019_eigenheid_2.1_xx.png

VOORDRACHT

Poëzie is leuk om te lezen, maar je ervaart het op een andere manier wanneer het je wordt voorgedragen. Van mijn gedichten maak ik bij een voordracht een poëtisch verhaal, zodat je meegaat in het verhaal met het ritme en rijm van de gedichten.

Een voordracht is tof op een (bedrijfs)feest, bruiloft, theateravond, boekendag, gortdroge avond over interessante onderwerpen die wel een poëtische afwisseling kunnen gebruiken, en nou ja, eigenlijk altijd en overal. 

Check mijn agenda om te zien waar je een poëzievoordracht kunt meemaken.

SNELDICHTEN

Stel, je bent op een evenement (denk: festival, bedrijfsfeest, buurtfeest, in-store event en denk nog even door). Daar, op dat evenement staat een vrouw, je praat met haar, ze stelt je wat vragen en je denkt en voelt welk antwoord daarbij hoort. Vervolgens denkt die vrouw een tijdje na, maakt aantekeningen en voilà: ze heeft een gedicht voor je gemaakt. Dat is sneldichten. Die vrouw, dat ben ik.

Wil je ook een sneldichter op je evenement, of wil je een snel gedicht ontvangen? Neem contact op voor informatie of boekingen, en zie mijn agenda met waar ik sta te schrijven.

bottom of page