top of page

DINO

LANTERFANTEN IN DE PRESTATIEMAATSCHAPPIJ

Het leven is een zoektocht - is het niet naar zingeving of geld, dan toch zeker wel naar eten. We mogen ook wel even stil staan, in een tijd waarin de ene na de andere millennial omvalt van uitbranding, we massaal op vipassana retraite gaan als blijkt dat onze baan niet voldoende vervulling geeft, en iedereen het maar 'druk druk druk' en 'goed goed met jou' heeft.

01_JoosJonges_DINO_1920x1080px.jpg

In DINO staan we even stil. We staan stil met Fernanda Anthonia, of Dino, een vrouw met een been buiten onze haastige prestatiegerichte maatschappij. Maar Dino is ook als de dood niet echt geleefd te hebben. In de voorstelling gaat Joos met Dino op onderzoek uit. Ze klooien maar wat aan én halen het onderste uit de kan. Joos is verteller en personage, twee-in-één.

Wie wil nou niet meer zoals Dino zijn? Minder bezig met je volgersaantal op Instagram (1300+), hoeveel zelfverbeteringboeken je wél in huis heb gehaald maar níet gelezen (15+) en welke vrienden je deze week niet hebt teruggebeld omdat je het vergeten was omdat je het te druk had (5+). Wie wil nou niet minder willen? En: hoe blijf je bij jezelf, zonder dat de grote boze maatschappij je meesleurt?
Maar je wilt óók je volle potentieel leven. Volg jij ook al zo'n cursus, waarbij je in de eerste module je why formuleert? En heb je ook aan de wand in de woonkamer een twee meter lange agenda met maanddoelen?


Twee-in-één. Lanterfanten met FOMO, fear of missing out. Je bent niet de enige, zelfs Dino heeft er last van. De kunst is om de balans te vinden, om na de uitschieters weer terug bij jezelf te komen. Houdt Dino die balans? Hoe doet ze dat, en wat kunnen we van haar opsteken?

 

DINO is een poëzieperformance van Joos Jonges, waarin poëzievoordracht wordt afgewisseld met vertelling. De voorstelling gaat in première bij het Amsterdam Fringe Festival in theater de Roode Bioscoop.

Grafisch ontwerp: Michel Walpot

SPEELDATA

17 juli preview Stortvloed, Breda

4 september 19:00, Theater de Roode Bioscoop, Amsterdam uitverkocht

4 september 21:15, Theater de Roode Bioscoop, Amsterdam uitverkocht

5 september 18:00, Theater de Roode Bioscoop, Amsterdam uitverkocht

5 september 21:00, Theater de Roode Bioscoop, Amsterdam uitverkocht

6 september 17:15, Theater de Roode Bioscoop, Amsterdam uitverkocht

6 september 19:45, Theater de Roode Bioscoop, Amsterdam uitverkocht

TICKETS

Kaartverkoop ging via de website van het Amsterdam Fringe Festival.

SPONSOR DINO

De crowdfundingcampagne bij voordekunst was een groot succes, dankzij alle lieve mensen die een donatie hebben gedaan. Met deze bijdragen zijn een heleboel kosten van de productie gedekt, echt fantastisch!

Superveel dank aan alle lieve sponsors!

bottom of page