DINO

LANTERFANTEN IN DE PRESTATIEMAATSCHAPPIJ

Het leven is een zoektocht - is het niet naar zingeving of geld, dan toch zeker wel naar eten. We mogen ook wel even stil staan, in een tijd waarin de ene na de andere millennial omvalt van uitbranding, we massaal op vipassana retraite gaan als blijkt dat onze baan niet voldoende vervulling geeft, en iedereen het maar 'druk druk druk' en 'goed goed met jou' heeft.

In DINO staan we even stil. We staan stil met Fernanda Anthonia, of Dino, een vrouw met een been buiten onze haastige prestatiegerichte maatschappij. Maar Dino is ook als de dood niet echt geleefd te hebben. In de voorstelling gaat Joos met Dino op onderzoek uit. Ze klooien maar wat aan én halen het onderste uit de kan. Joos is verteller en personage, twee-in-één.

Wie wil nou niet meer zoals Dino zijn? Minder bezig met je volgersaantal op Instagram (1300+), hoeveel zelfverbeteringboeken je wél in huis heb gehaald maar níet gelezen (15+) en welke vrienden je deze week niet hebt teruggebeld omdat je het vergeten was omdat je het te druk had (5+). Wie wil nou niet minder willen? En: hoe blijf je bij jezelf, zonder dat de grote boze maatschappij je meesleurt?
Maar je wilt óók je volle potentieel leven. Volg jij ook al zo'n cursus, waarbij je in de eerste module je why formuleert? En heb je ook aan de wand in de woonkamer een twee meter lange agenda met maanddoelen?


Twee-in-één. Lanterfanten met FOMO, fear of missing out. Je bent niet de enige, zelfs Dino heeft er last van. De kunst is om de balans te vinden, om na de uitschieters weer terug bij jezelf te komen. Houdt Dino die balans? Hoe doet ze dat, en wat kunnen we van haar opsteken?

 

DINO is een poëzieperformance van Joos Jonges, waarin poëzievoordracht wordt afgewisseld met vertelling. De voorstelling gaat in première bij het Amsterdam Fringe Festival in theater de Roode Bioscoop.

Grafisch ontwerp: Michel Walpot

SPEELDATA

Theater de Roode Bioscoop

data worden binnenkort bekendgemaakt

3 september preview De Kwekerij Bloeiklas corona: FOMO of JOMO, Amsterdam

17 juli preview Stortvloed, Breda

TICKETS

Kaartverkoop gaat via de website van Amsterdam Fringe Festival.

Wil je sponsor worden van DINO, en Joos helpen de voorstelling op de planken te krijgen? Je bent een schat!

Op crowdfundingplatform voordekunst vind je het project als je zoekt onder DINO of Joos, of direct als je deze link volgt. Afhankelijk van de hoogte van je bijdrage, krijg je er een leuke tegenprestatie voor terug!

Of je kunt natuurlijk iets kopen in de shop, dan krijg je er ook nog wat moois voor thuisgestuurd. 

Bedankt lieve sponsor die je er bent!

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
MELD JE AAN VOOR HET MAILVERHAAL
  
Eens in de zoveel tijd stuur ik je een gedichtenverhaal, of noem het nieuwsbrief.

© 2019 JOOS JONGES